Zoeken

Marokkaan tot drie jaar celstraf voor moord in België

3 februari 2021 - 12:40 - Wereld

©

De Belgische Marokkaanse Nabil S. is door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot drie jaar celstraf voor de moord op Mohammed Hammas. Eerder werd een gevangenisstraf van vijftien jaar gevraagd.

Het fatale incident vond plaats op 11 april 2012 op de parkeerplaats van Colruyt. Samen met zijn handlanger Soufyan I. wilde de verdachte geld aftroggelen van het slachtoffer Mohammed Hammas. Laatstgenoemde won tijdens het gokken een bedrag tussen de 2500 en 5000 euro. Onderweg naar huis werd Hammas door de twee mannen belaagd. Hij verzette zich en werd in zijn borst geschoten.

De twee daders stonden voor de moord terecht. De officier van justitie had om gevangenisstraffen van 15 en 18 jaar gevraagd, meldt La Dernière Heure. Zij hebben het slachtoffer in de val gelokt om hem te kunnen beroven. Nabil S. krijgt deze straf niet opgelegd. In zijn geval was er te veel twijfel over zijn rol in het gewelddadige incident. Hij kreeg daarom een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd. Soufyan I. is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf in plaats van 18 jaar.

Nabil S. heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Zijn advocaten Sven Mary en Samira Bouyid brachten de twijfel over het tijdstip van het incident naar voren. Advocaat Mary is blij met het resultaat. Volgens hem laat dit zien dat er nog steeds rechters zijn die gerede twijfel respecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team