Zoeken

België: Marokkaanse ambassadeur blundert en verliest mogelijk baan

22 februari 2019 - 18:45 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohammed Ameur, ambassadeur van Marokko in België, heeft eerder deze week een blunder begaan die hem mogelijk zijn functie zal kosten.

De voormalige minister van Marokkanen in het buitenland vroeg tijdens een bijeenkomst in Brussel aan Belgische Marokkanen om te gaan stemmen tijdens de verkiezingen in België op 26 mei.

Zijn aanmoedigingen hadden echter veel van een bevel: "Vorige week vertelden Marokkanen in Antwerpen me dat ze liever een boete betaalden dan te gaan stemmen. Ze voelen zich naar eigen zeggen niet betrokken bij de verkiezingen. Dat is fout. Kies de partij die je wil maar ga stemmen!", aldus de ambassadeur.

"Als jullie een echte Marokkaanse gemeenschap willen oprichten, een echte gemeenschap zoals iedereen kent, kan dat enkel door de solidariteit tussen alle onderdelen, ongeacht hun afkomst of sociale en economische situatie. Zonder deze solidariteit en gemeenschappelijke acties zullen we nooit een hechte gemeenschap kunnen vormen. Die ambitie hebben we wel en als we weten hoe we te werk moeten gaan, zullen we dat ook waarmaken.", vervolgde de diplomaat.

Mohammed Ameur sprak tijdens een meeting met imams en moskeebestuurders in België. In het land worden zijn verklaringen als een inmenging van een buitenlands land in een nationale aangelegenheid beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team