Zoeken

België: Marokkaan geeft 45.000 euro uit voor niets

31 juli 2020 - 19:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Said Kasbaoui werd in april 2010 na 14 jaar procedure tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld in België. De Marokkaanse man heeft altijd zijn onschuld geclaimd.

Kasbaoui werd veroordeeld in een drugszaak. Hij zou in januari 2006 cocaïne aan een drugsverslaafde hebben gegeven die vervolgens aan een overdosis zou zijn overleden.

Volgens Belgische media heeft Kasbaoui deze feiten nooit bekend. Hij werd na twee jaar celstraf vrijgelaten en ging een lange strijd aan om zijn onschuld te bewijzen.

Kasbaoui gaf ruim 45.000 euro uit en vertrouwde zijn dossier aan maar liefst 27 advocaten, zonder succes. Een forensisch onderzoek op het lichaam van het slachtoffer gaf hem uiteindelijk gelijk.

Het slachtoffer zou vijftien dagen voor zijn overlijden voor het laatst cocaïne hebben gebruikt. De overdosis was in werkelijkheid te wijten aan het gebruik van Methadon en andere medicijnen.

"Ik hou vol dat de justitie een fout heeft begaan. Ik had mezelf beloofd de waarheid bekend te maken. Mijn eer staat niet langer op het spel. Het is nu aan de rechtbanken om te zien of ze willen doorgaan met deze gerechtelijke dwaling.", aldus Saïd Kasbaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team