Zoeken

België: 12 jaar cel voor Marokkaans-Nederlandse cocaïnehandelaar

1 juli 2019 - 18:30 - Wereld

©

Een Nederlander van Marokkaanse afkomst werd tot 12 jaar celstraf veroordeeld door het hof van beroep in Gent, België, voor het leiden van een drugsnetwerk. Hij wordt samen met zijn neef, verdacht van de smokkel van 210 kilo heroïne en de dood van drie mensen als gevolg van een overdosis.

De hoofdverdachte (43) en zijn neef (22) waren betrokken bij een criminele organisatie actief tussen België en Nederland. Ze werden op 14 november 2017 aangehouden na enkele verdachte telefoontjes via een internationale provider.

Het onderzoek van de Belgische veiligheidsdiensten toonde aan dat het telefoonnummer van de veertiger in verschillende zaken met betrekking tot drugshandel was gebruikt.

Bij een huiszoeking bij de verdachten vond de Belgische politie tevens 5 kilo marihuana, 4 kilo heroïne, 1 kilo cocaïne en een som van 100.000 euro.

Volgens het onderzoek hebben de twee mannen in 5 jaar tijd meer dan 211 kilo heroïne en harddrugs verkocht aan dealers in Brugge, Oostende en Roeselare. Dat bracht hen 2 miljoen euro op maar leidde ook tot het overlijden van drie drugsverslaafden door een overdosis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team