Zoeken

Bejaarde Franse Marokkaan krijgt 25 jaar cel voor moord op vrouw

17 december 2020 - 13:40 - Wereld

©

De rechtbank van Eure-et-Loir deed na vier procesdagen uitspraak in de zaak van een Marokkaanse tachtigjarige. Hij werd schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw. De "emotieloze" man werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.

"Zijn vrouw stierf verkoold en gewurgd in haar keuken", zei de advocaat van de kinderen van het slachtoffer afgelopen vrijdag. Onverschillig en zonder enige scrupules, zei de 80-jarige Driss Ben Hamadi eenvoudigweg: "Ik heb niets gedaan", ondanks de zware straf die werd uitgesproken door de juryleden van het Assisenhof.

Op 11 juli 2016 werd het slachtoffer, dat aan multiple sclerose leed, verkoold aangetroffen in het gezinshuis van Aunay-sous-Crecy. Volgens de advocaat van haar kinderen was de vrouw ondanks haar handicap levenslustig. "Ze overleed achter gesloten deuren tijdens een laatste fatale confrontatie met haar man".

De afstandelijke houding, verstoken van enige vorm van empathie, die de verdachte tegenover zijn kinderen wist neer te zetten, markeerde ook de juryleden en de verdediging van de burgerlijke partij. "Vier dagen zijn er nu al hoorzittingen en we staan ​​nog steeds voor een muur van ijs", zei de procureur-generaal. "Geen enkele emotie, behalve als je met hem over geld praat," zei ze.

"Ik vraag u om hem te veroordelen tot dertig jaar gevangenisstraf. Ik ben me ervan bewust dat dit op zijn leeftijd een levenslange straf betekent, maar moord met voorbedachten rade is slechts één verzwarende omstandigheid. Twee anderen verzwarende omstandigheden werden niet weerhouden: moord door een echtgenoot en van een kwetsbaar persoon".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team