Zoeken

België: EMB is wal tegen islam ingevoerd uit Marokko

31 augustus 2011 - 15:00 - Wereld

©

De Moslimexecutieve van België (EMB), sinds januari gedepriveerd van de steun die hem wordt verleend door de staat, heeft moeilijkheden om zijn taken te vervullen. De instelling beschikt niet eens over de technische capaciteit om aan moskeeën, gevangenissen en verenigingen de juiste datum te communiceren van het Suikerfeest.

De EMB heeft onder meer geen website, fax of telefoon meer en kan sinds enkele maanden de huur en elektriciteit niet meer betalen voor haar lokalen.

De organisatie, officieel erkend door de Belgische regering, wordt geconfronteerd met "echte problemen van organisatie en management", zegt vice-voorzitter van de EMB, Isabelle Praile, aan het Belgische dagblad "Le Soir".

Het begin van het schooljaar levert ook problemen op aangezien de EMB samen met de gemeenten en scholen verantwoordelijk is voor het beheer en de toewijzing van de docenten, daar in België religie lessen verplicht zijn gedurende twee uur per week in alle scholen.

Het budget toegestaan door de staat aan de EMB, namelijk 450.000 euro in 2010, wordt nochtans niet in twijfel getrokken. Een koninklijk besluit zou spoedig worden ondertekend en subsidies ter beschikking gesteld.

De EMB die zegt een bolwerk te zijn tegen de islam ingevoerd door sommige ambassades, waaronder die van "Marokko en Turkije", belooft een bredere vertegenwoordiging van deze religie in de uitvoerende macht van de EMB.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team