Zoeken

Adam bevrijdt dochter (4) en zoon (6) uit huis pedofiel in België

21 oktober 2021 - 17:40 - Wereld

©

Terwijl ze in de buurt van hun huis buiten speelden, werden twee kinderen van 4 en 6 jaar gelokt met snoep en meegenomen door een buurman in België. Een uur na hun verdwijning vonden de ouders hen zelf terug in het huis van de dader, een veroordeelde pedofiel.

Adam S., de vader van de kinderen, gaf hen zaterdagavond op als vermist bij de politie van Kelmis. De 6-jarige Amir en 4-jarige Sofia waren plots verdwenen. "Ik kwam terug van de winkel en zag dat mijn kindjes niet meer buiten aan het spelen waren. Dat doen ze normaal altijd op dezelfde plek. Meestal met andere kindjes van de buurt, soms met hun tweetjes, zoals zaterdag. En hoewel we de kinderen geregeld in de gaten houden, ontglipten ze ook aan de aandacht van mijn vrouw. We vonden ze nergens, voelden meteen dat het menens was," zegt Adam in De Stentor.

Lees ook: Amir (14) spreekt voor het eerst sinds zijn ontvoering in België

Het koppel gaat op zoektocht samen met andere buren, ze bellen tevergeefs aan bij huizen in de wijk en roepen hardop de namen van de kinderen. "Na een klein uurtje zoeken, besloten we om de politie te bellen", zegt Adam. "Zij kalmeerden ons en vroegen om thuis tot rust te komen. Ondertussen zouden zij het werk overnemen." Zijn vrouw moest plots terugdenken aan een man die tien dagen geleden snoepjes gaf aan de kinderen. "Dat hadden ze haar verteld. Een nogal vreemd type, klonk het al eerder in de buurt. Een blik in elkaars ogen verraadde genoeg. Ook nu leek het erop dat hij onze kinderen had gelokt."

Het koppel haast zich naar de woning van buurman Marc C. (49), waar ze zoontje Amir door het raam zien en horen huilen, met naast hem in de living zijn zusje en de buurman in zijn ondergoed. De man loodste snel de twee kinderen naar de achterdeur. "Ik twijfelde geen seconde en begon de deur in te stampen", zegt Adam. Hij raakte binnen, sloeg de man op de grond en bracht zijn kinderen in veiligheid. "Toen de politie tien minuten later arriveerde, vroegen ze mij waarom die man zo toegetakeld was. Ik antwoordde met één simpele vraag: ’Heb je zelf kinderen?’"

Lees ook: Marokkaanse ingenieur maakt t-shirt tegen kinderontvoering

De 49-jarige man werd aangehouden door de politie. Marc C. stond al bekend voor feiten met betrekking tot kinderpornografie en zelfs verkrachting van minderjarigen. Hij kreeg daarvoor drie jaar gevangenisstraf in 2009. "Het is toch niet te geloven dat zo iemand in een wijk kan wonen waar kinderen elke dag buitenspelen", klinkt het in de buurt. "Dat is als de kat bij de melk zetten. Ongelooflijk dat niemand daarover werd ingelicht. Die vent is het slechtste van wat er op deze wereld rondloopt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team