Zoeken

België: Marc Van Ranst in opspraak na vieren Groene Mars (video)

10 november 2021 - 10:40 - Wereld

©

De Vlaamse viroloog Marc Van Ranst is dansend te zien op videobeelden van een viering van de Groene Mars, terwijl hij recent nog opriep om contact te vermijden waar mogelijk. De beelden veroorzaakten een golf van reacties in België en op sociale media.

Marokko vierde op 6 november de herdenking van de Groene Mars. Om dit te vieren organiseerde het consulaat-generaal van Marokko in Antwerpen op zaterdag een feestje met eten, muziek en dans. De beelden van dat feest werden onder meer verspreid via de Facebookpagina van het consulaat-generaal. Viroloog Marc Van Ranst is één van de feestvierders die te zien zijn op de video.

Lees ook: Marokko: ook vliegverbod voor België?

De beelden kregen vooral veel kritiek van leden van Vlaams Belang, meldt 7sur7. "Toen ik vlak voor het weer werd toegestaan een outdoor BBQ deed met vrienden werd dat dagenlang opgeklopt in media. Nochtans geen hypocrisie want ik was zelf tegen die dwaze regel. Nu Van Ranst indoor event doet terwijl hij zélf oproept contacten te beperken, media muisstil", twitterde Dries Van Langenhove.

Lees ook: Achraf Hakimi krijgt boete voor overtreden avondklok

"Het verschil: jij was in overtreding van de toen geldende regels. Ik volg gewoon de regels die voor iedereen gelden (hier: CST, ventilatie, CO2-meting). Et alors on dance", reageerde Van Ranst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team