Zoeken

Wie zijn de bekende sporters die het hof van Koning Mohammed VI vormen?

23 februari 2019 - 18:20 - Marokko

©

MMA-kampioenen, full-contact en boksprofessionals worden regelmatig met Koning Mohammed VI gezien. Onder hen Badr Hari, Mohamed Rabii of nog de broers Azaitar. Het tijdschrift Jeune Afrique geeft ons een overzicht.

"Ze poseren lachend, schouder tegen schouder. Koning Mohammed VI, baas van de Marokkaanse Staat en leider der gelovigen, met zijn crème-kleurige djellaba, en Abu Azaitar, met een appelgroene sarouel. Op zijn t-shirt, zijn naam en een ster met vijf punten, net zoals op de Marokkaanse vlag.". De foto werd door de MMA-vechter op Instagram gedeeld met groene en rode harten, de kleuren van de Marokkaanse vlag, en een kroon.

Een succesvolle mengeling van gevechtskunst, Marokkaans zijn, liefde voor de monarchie en vooral een gelukte communicatiecampagne. Abu Azaitar is uiteindelijk niet zomaar een vechter, maar de eerste Marokkaan die in het UFC kampioenschap vecht.

Jeune Afrique schrijft ook over de vriendschap tussen Abu Azaitar en de Marokkaanse muziekproducer RedOne, zijn miljoen volgers op Instagram en de 10.000 dollar die hij per gevecht verdient, en 10.000 dollar extra als hij wint.

Badr Hari, de grote vriend van Cristiano Ronaldo, heeft zelfs 2 miljoen followers op Instagram. De wereldbekende kickbokser heeft een honderdtal gevechten op zijn naam staan; die hij bijna allemaal won, veel op knockout. Het blad schrijft tevens dat hij in 2014 voor zijn overwinning op de "Global Fighting Championship" in Dubai een kleine 237.000 euro verdiende. 3000 mensen woonden het gevecht bij.

Andere kennissen van Koning Mohammed VI zijn Ahmed El Mousaoui en Bilel Jtkito, bokskampioen in 2016, alsook Mohammed Rabii, die brons won op de Olympische spelen in Rio in 2016. Muay-thai kampioenen Yassine en Youssef Bouhnem, die beiden in Thailand wonen en het boks accessoiremerk PSM lanceerden, maken eveneens deel uit van het hof van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team