Zoeken

Aartsbisschop Rabat bedankt Koning Mohammed VI voor bezoek paus

8 maart 2019 - 16:00 - Marokko

©

De aartsbisschop van Rabat heeft in officiële verklaring aan persagentschap MAP, Koning Mohammed VI bedankt voor het toelaten van een bezoek van Franciscus aan Marokko.

In zijn naam en in naam van alle christenen in Marokko bedankt hij de Koning en stelt dat christenen in het koninkrijk hun geloof vrij en in vrede mogen beleven.

"Wij, katholieke christenen van Marokko, verheugen ons erop het recht te hebben om ons geloof in alle vrijheid te beleven. We danken Koning Mohammed VI, leider der gelovigen, en het hele Marokkaans volk.", aldus de aartsbisschop.

De geestelijke verklaarde ook dat de kerk een neutraal standpunt heeft wat betreft sociale en administratieve kwesties in Marokko en bereid is om met de Marokkaanse autoriteiten samen te werken om migranten in nood, én voornamelijk niet vergezelde kinderen, zieken, zwangere vrouwen of vrouwen met kinderen, te steunen.

De missie van de kerk "is voor mensen in nood te zorgen. Daarom hebben we opvangcentra in Tangier, Rabat, Casablanca, Meknes, Oujda en Fez geopend", aldus de aartsbisschop.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team