Zoeken

Marokko: familie spant rechtszaak aan tegen Koning Mohammed VI

21 februari 2019 - 10:40 - Marokko

©

Merkwaardig! Een Marokkaanse familie heeft een rechtszaak aangespannen tegen Koning Mohammed VI in verband met een conflict rond een eigendom in Marrakech.

De erfgenamen van een zekere Benmoulay Ali Alaoui dienden op 23 februari 2017 een klacht in tegen Koning Mohammed VI.

Volgens Goud.ma had het conflict betrekking tot een stuk grond genaamd "Bendehmane", gelegen achter de Ben Youssef school in Marrakech. De erfgenamen stellen dat het stuk grond van één hectare hun eigendom is. De stad gebruikte het grond lange tijd en verdeelde het uiteindelijk in meerdere percelen die bij het kadaster op naam van de koninklijke domeinen werden geregistreerd.

De erfgenamen hebben als gevolg daarvan een beroep gedaan op de justitie en stellen geen enkele compensatie te hebben gekregen voor het stuk grond. Ze zouden naar eigen zeggen een kleine 20.000 dirham te hebben verloren, terwijl de waarde van het stuk grond veel hoger ligt.

Hicham Naciri vertegenwoordigde Koning Mohammed VI en vroeg dat de klacht niet ontvankelijk zou worden verklaard omdat de erfgenamen niet kunnen bewijzen dat ze de rechtmatige eigenaren zijn van het stuk grond. De rechtbank volgde zijn redenering en verwierp de klacht.

Het blad schrijft echter dat mogelijk een nieuwe klacht wordt ingediend door de erfgenamen, met een meer volledig dossier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team