Zoeken

Beheer gaspijpleidingproject Marokko-Nigeria gegund aan joint venture

16 juli 2022 - 17:40 - Economie

©

In een gezamenlijke verklaring kondigen Marokko en Nigeria aan dat ze een joint venture van ILF Consulting en Doris Engineering hebben aangesteld om het gaspijpleidingproject te beheren.

Zowel de Marokkaanse als de Nigeriaanse autoriteiten zijn van plan om van het gezamenlijk project een echt instrument voor Afrikaanse eenwording te maken. Wegens het belang ervan hebben de Nationale Koolwaterstofbedrijven van Nigeria en Marokko (NNPC en ONHYM) het beheercontract toegekend aan ILF Consulting en Doris Engineering.

Lees ook: Europa overweegt financiering gaspijpleiding Nigeria-Marokko

De pijpleiding Nigeria-Marokko is 6000 km lang, heeft een diameter van 122 cm offshore en 142 cm onshore. De transportcapaciteit bedraagt 30 miljard kubieke meter per jaar. Het project begint in het zuiden van Nigeria, aan het Delta Bekken van de Niger, en loopt langs elf andere landen voor het in Marokko aankomt.

Lees ook: Gaspijpleiding Nigeria-Marokko: Nigeriaanse president wil Europeanen lokken

Zodra het in Marokko aankomt, wordt het aangesloten op bestaande infrastructuur om Europa te bevoorraden. Als de pijpleiding Nigeria-Marokko klaar is, zal het de op één na langste pijpleiding ter wereld zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team