Zoeken

Russische OMK-groep zal niet investeren in gaspijpleiding Marokko-Nigeria

23 juli 2022 - 12:20 - Economie

©

De informatie dat de Russische OMK-groep, die gespecialiseerd is in metallurgie, betrokken zou zijn bij de financiering van het gaspijpleidingproject tussen Marokko en Nigeria, is onjuist. De directie ontkende deze informatie en ontkende te willen investeren in de pijplijn.

In een persbericht verklaarde de groep dat zij niet als investeerder bij het pijpleidingproject Marokko-Nigeria betrokken zijn. OMK was enkel "bereid haar ontginningsproducten door de pijpleiding te vervoeren".

"Er zijn geen plannen voor het bedrijf om als investeerder betrokken te zijn," verduidelijkte de groep. Deze verduidelijking volgde op verklaringen van de ambassadeur van Nigeria in Rusland, Abdullahi Iibaikwal Shehu.

In een interview met het agentschap RIA Novosti had de diplomaat laten weten dat OMK wilde investeren in het grote gaspijpleidingproject tussen Marokko en Nigeria. "Bij dit proces is OMK reeds betrokken. Zij zijn een van de belangrijkste investeerders in dit project," verklaarde de ambassadeur toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team