Zoeken

Gaspijpleiding Marokko-Nigeria: update

5 juli 2022 - 15:40 - Economie

©

Amina Benkhadra, Directeur-generaal van het Marokkaans Bureau voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM), heeft een update gegeven over het pijpleidingproject Marokko-Nigeria. Zij verklaarde dat de studies onder "zeer goede omstandigheden" vorderen.

Europa kijkt momenteel naar Afrika om zich te bevrijden van zijn afhankelijkheid van Russisch gas. Het pijpleidingproject Marokko-Nigeria is één van de alternatieven voor de gasvoorziening. De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari riep onlangs op tot Europese financiering.

Lees ook: Gaspijpleiding Nigeria-Marokko: Nigeriaanse president wil Europeanen lokken

Vrijdag gaf Amina Benkhadra een update over het gaspijpleidingproject tijdens een rondetafelgesprek op de 33ᵉ buitengewone vergadering van het Crans Montana Forum Africa. Zij verzekerde dat ONYHM en NNPC in "volledige synergie" werken en wees op de belangrijke verwezenlijkingen van het project sinds de start ervan. "De haalbaarheidsstudie is in 2018 voltooid. Wij besloten toen om de Front-End Engineering Design (FEED) studie in twee fasen uit te voeren: de Pre-FEED en de Main FEED.

De Pre-FEED werd in 2019 voltooid en stelde de belangrijkste elementen voor de haalbaarheid van het project veilig. Sinds mei 2021 werken wij aan de gedetailleerde technische studie, die ons in staat zal stellen alle dossiers en alle technische, maar ook administratieve, financiële, juridische en zakelijke aspecten voor te bereiden om de definitieve investeringsbeslissing te nemen," aldus Benkhadra.

Lees ook: Europa overweegt financiering gaspijpleiding Nigeria-Marokko

"De studie vordert zeer goed en wij hopen aan dit zeer strategische project te kunnen deelnemen. Het is van cruciaal belang voor de economische en sociale integratie van ons continent," benadrukte de directeur-generaal van ONHYM. "Dit megaproject wordt gesteund door multilaterale en bilaterale financiële instellingen en belanghebbenden," besloot zij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team