Zoeken

Bedevaart 2019: eerste Marokkaanse pelgrims vertrokken

22 juli 2019 - 21:00 - Marokko

©

Een eerste groep Marokkaanse pelgrims is op donderdag naar Saoedi-Arabië vertrokken om de bedevaart in Mekka te verrichten.

De pelgrims vertrokken vanaf de luchthaven van Rabat. Voor hun vertrek las minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische zaken hen een bericht voor van Koning Mohammed VI.

In zijn bericht herinnert de monarch de pelgrims eraan dat ze tijdens de hele duur van hun reis, de Marokkaanse waarden moeten respecteren. Ze zijn tijdens de bedevaart de ambassadeurs van Marokko en moeten gematigd zijn en alle vormen van extremisme en uitsluiting verwerpen.
 
Aan de Marokkaanse pelgrims werd ook een overzicht gegeven van de maatregelen die door Marokko en Saoedi⁻Arabië werden getroffen om de bedevaart vlot te laten verlopen. Nieuwigheid dit jaar is volgens Ahmed Toufiq de inzet van 800 begeleiders voor Marokkaanse pelgrims, tegen 650 vorig jaar.

Daarnaast spoort Koning Mohammed VI de pelgrims aan om zich strikt aan de bepalingen en voorschriften te houden, inclusief die van het ministerie van Habous en Islamitische Zaken, zodat hun reis in de beste omstandigheden verloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team