Zoeken

Balearia beschuldigd van verhogen prijzen boottickets naar Marokko

13 juli 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Midden in Operatie Marhaba 2022 beschuldigde het parlementslid en woordvoerder van Ceuta Ya!, Mohamed Mustafa, Balearia ervan de prijs van de veerboottickets te verhogen.

"Voor de inwoners van Ceuta heeft Balearia besloten de prijs van de snelle veerboot Avemar 2 met 27% te verhogen, van 8,82 euro tot 11,26 euro, hoewel het aantal passagiers verdrievoudigd is. Deze verhoging betekent nog meer diefstal van de rederij, die overheidssubsidies ontvangt om de verbinding tussen Ceuta en het schiereiland te verzekeren...", aldus Ceuta Ya! in een verklaring.

Lees ook: Hoge prijzen boottickets blijven problematisch voor Marokkaanse diaspora

Volgens parlementslid Mohamed Mustafa "blijven de bedrijven hun monopoliepositie misbruiken om zich te verrijken ten koste van de inwoners van Ceuta en de weinige dappere toeristen". Hij voegde eraan toe: "Wat is er gebeurd met de belofte om de rederijen openbare dienstverplichtingen op te leggen? Wij zijn van mening dat een actieve deelname van het publiek het openbare karakter van deze dienst kan herstellen om betaalbare prijzen voor iedereen mogelijk kan maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team