Zoeken

Badr Hari blijft in gevangenis

14 november 2012 - 13:40 - Sport

©

De raadkamer van de rechtbank van Amsterdam heeft dinsdag besloten kick-bokser Badr Hari in hechtenis te houden tot zijn proces in januari 2013.

De Marokkaanse vechtsporter, aangeklaagd in negen geweldszaken waaronder een poging tot moord, was vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten.

Zo mocht hij geen contact hebben met de slachtoffers en getuigen, met uitzondering van Estelle Cruijff, en zich niet in horecagelegenheden begeven. Badr Hari heeft beide voorwaarden overtreden.

Hari is in contact geweest met minstens twee getuigen en lunchte maandag samen met Estelle in een broodjeszaak in Amsterdam.

Volgens de vechtsporter gaat het om een misverstand. De getuigen in kwestie zijn vrienden die bij Estelle thuis langs zijn geweest om zijn vrijlating te vieren. Pas achteraf besefte Hari dat het om getuigen gingen.

Over zijn lunch in een broodjeszaak zegt Badr Hari, zichtbaar teleurgesteld, dat hij niet wist dat het tot de horecagelegenheden behoorde die de rechtbank bedoelde.

Omdat hij beide voorwaarden heeft overtreden, komt Badr Hari niet meer in aanmerking voor een voorlopige vrijlating vóór zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team