Zoeken

Badr Hari aangehouden na lunch in broodjeszaak

12 november 2012 - 22:55 - Sport

©

Badr Hari, die vrijdag onder voorwaarden was vrijgelaten, is maandag opnieuw aangehouden, nadat hij met zijn vriendin Estelle Cruijff in een broodjeszaak was gaan eten.

Aangeklaagd voor negen geweldsdelicten waarvoor hij in januari wordt berecht, mocht Badr Hari van de rechter zijn proces in vrijheid afwachten. Wel mocht hij geen contact opnemen met met slachtoffers en getuigen, noch horecagelegenheden bezoeken, een voorwaarde dat hij heeft overtreden.

Het Openbaar Ministerie gaat nu onderzoeken of Hari de voorwaarden van de rechtbank heeft overtreden."In het algemeen is het zo dat als je voorwaarden overtreedt, je er rekening mee moet houden dat je op een zeker moment wordt aangehouden" zegt het OM.

Badr en Estelle lieten via Hari’s advocate, Bénédicte Ficq, weten dat het om een misverstand ging. De vechtsporter dacht dat een broodjeszaak niet tot de horecagelegenheden behoorde, die de rechtbank bedoelde.

Badri Hari, beschuldigd van poging tot moord op zakenman Koen Everink, riskeert tot 12 jaar gevangenis. Zijn advocate gaat dinsdag proberen Hari’s nieuwe aanhouding aan te vechten.

Bladna.nl