Zoeken

Gevecht Badr Hari: "Als het nu niet lukt, is het over"

3 september 2021 - 15:40 - Sport

©

Badr Hari is na een mindere periode klaar voor een triomf in de Glory-zwaargewichten. Maar als het gevecht van zaterdagavond tegen de Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek in Rotterdam Ahoy slecht afloopt, dan vrezen kenners dat de 36-jarige Marokkaans-Nederlandse kickbokser het einde van zijn kolossale carrière heeft bereikt.

Badr Hari behoort tot de beste vechtsporters in de wereld, hij heeft een immense achterban met zijn Badr Army en zijn agressieve vorm van kickboksen zorgt altijd voor veel sensatie en dus ook media-aandacht. Maar de onder Marokkaanse vlag vechtende kickbokser doet het al een aantal jaren niet meer zo goed op sportief gebied. Hij verloor zijn laatste vier gevechten en liep veel blessures op.

Lees ook: Badr Hari geeft inkijkje in privéleven (video)

De 36-jarige Hari heeft omwille van die tegenvallende prestaties zijn samenwerking met trainer Mike Passenier na vijftien jaar beëindigd. Met zijn nieuwe trainer Said El Badaoui, wil Hari de komende jaren weer terugkeren aan de top. "In de sportschool ben ik nog steeds sterker, sneller en harder dan iedereen. Ik ben nog niet in de buurt van het einde van mijn carrière en ik denk niet eens aan stoppen", zei Hari een paar weken geleden in het AD. Hij schreef deze week ook op Instagram: "Onthoud wat je hebt gezien, want wat je nu gaat zien, is het begin van een nieuwe serie aanvallen."

Lees ook: Badr Hari keert op 4 september terug in de ring

Om dit waar te maken moet hij zaterdagavond wel winnen tegen de relatief onbekende Arek Wrzosek uit Polen. Deze 29-jarige kickbokser vocht pas tweemaal eerder voor de kickboksbond en won één keer. Sinds november 2019 kwam hij niet meer in actie. Maar Wrzosek denkt dat hij de laatste tegenstander zal worden in de lange carrière van Badr. Met hem vrezen ook veel prominenten in de kickbokswereld voor het verlies van Hari. "Ik maak me wel een beetje zorgen om die verliespartijen", aldus ex-wereldkampioen Remy Bonjasky. "Het moet nu wel gaan gebeuren." En ook de voormalige trainer van Hari, Thom Harinck, maakt zich zorgen. "Hij moet zijn fans nu wel laten zien dat hij kan winnen, na drie verliespartijen. Als het nu niet lukt, is het over. Dan gelooft niemand hem meer."

Lees ook: Badr Hari niet bereid om carrière te stoppen

Hari heeft een indrukwekkend palmares maar zijn lichaam laat hem steeds vaker in de steek. "Badr heeft absoluut het talent, maar misschien zit hij wel teveel op de knock-out", aldus Harinck in het AD. "Als dat dan niet lukt, dan ben je leeg. Kijk naar Verhoeven: die gaat er dan later op conditie overheen." Harinck begrijpt wel dat Hari zijn positie nog in stand probeert te houden. "Dat zie ik bij meer jongens: ze kunnen niet zonder het applaus, het geld, alles eromheen. Daar hou je van en dat zet je niet zomaar opzij. Maar als je steeds verliest, moet je je wel afvragen of het niet tijd is. In die zin is het gevecht zaterdag bepalend. Bij de zwaargewichten kan één stoot voldoende zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team