Zoeken

Badr Hari niet bereid om carrière te stoppen

10 augustus 2021 - 17:00 - Sport

©

Badr Hari denkt ondanks zijn drie laatste verliespartijen op rij, nog lang niet aan opgeven. Hij heeft een nieuwe trainer en hoopt snel weer het topniveau te kunnen bereiken. Op zaterdag 4 september neemt hij het op tegen de 29-jarige Arkadiusz Wrzosek uit Polen.

In de aanloop naar het volgende gevecht van Glory tussen van de Marokkaans-Nederlandse kickbokser en de Pool Arkadiusz Wrzosek, organiseerde de kickboks-organisatie een persconferentie met de twee zwaargewichten. Wrzosek vertelde blij te zijn om tegen een idool te mogen vechten. "Ik keek naar Badr en Remy Bonjasky op Eurosport, zocht op internet naar hoogtepunten en probeerde daar wat van op te steken voor mijn trainingen".

Lees ook: Badr Hari keert op 4 september terug in de ring

Hari verloor in de laatste jaren tweemaal van Rico Verhoeven en éénmaal tegen Benjamin Adegbuyi en liep tegen een positieve dopingtest aan bij het gevecht dat hij in 2018 won van Hesdy Gerges. Toch is hij positief en zegt zich zelfs herboren te voelen. "Ik ben eerlijk naar mezelf: ik wéét wanneer het tijd is om te stoppen. Maar in de sportschool ben ik nog steeds sterker, sneller en harder dan iedereen. Ik ben nog niet in de buurt van het einde van mijn carrière en ik denk niet eens aan stoppen. Je kunt niet alles controleren, maar ik beloof dat er vanaf nu geen blessures meer komen."

Hij besloot de samenwerking met trainer Mike Passenier na vijftien jaar te beëindigen en traint sinds kort bij SB Gym in Utrecht met coach Said El Badaoui. "Mijn laatste gevecht toonde aan dat deze grote verandering er moest komen", aldus Hari in het AD. "Ik voel met Said wat ik voelde toen ik vijftien jaar geleden bij Mike begon. Soms verdwijnt het vuur tussen twee mensen, in relaties bijvoorbeeld, en zo werkt het ook met vechten. Het was tijd dat onze wegen zouden scheiden, want het bracht ons niets goeds meer. Said is energiek, wil zich bewijzen en laten zien en zegt me dat het beste nog moet komen. Hij veranderde hoe ik denk over vechten en gaf me de wil en kracht om mezelf echt weer terug te vinden."

Lees ook: Hesdy Gerges wil nieuw gevecht tegen Badr Hari

De 29-jarige Wrzosek vecht pas voor de derde keer bij Glory, waarvan één overwinning en één nederlaag. Hij haalde tijdens de persconferentie wel hard uit naar Hari. "Zijn legacy zal blijven, maar ik eindig dan misschien wel zijn carrière. Dan schrijf ik sporthistorie, want Badr verloor maar een paar keer en alleen van topvechters. En winnen zal ik."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team