Zoeken

Badr Hari dacht corona niet te overleven

16 november 2020 - 13:40 - Sport

©

Een maand geleden deelde kickbokser Badr Hari via zijn Instagrampagina mee dat hij het coronavirus onder de leden had. Als gevolg van de ziekte moest zijn gevecht met Benjamin Adegbuyi, dat gepland stond op 6 november, met een maand worden uitgesteld.

Badr Hari en zijn team namen vanaf het begin van de pandemie alle corona-veiligheidsmaatregelen zeer serieus. In een gesprek met Arie Boomsma van RTL Boulevard, vertelt de kampioen dat alles zeer vlot verliep en dat hij zich ook in topvorm voelde.

Tijdens een training voelde hij zich opeens veel vermoeider dan gewoonlijk. Diezelfde avond begon hij te hoesten. Hij herkende meteen de symptomen en ging dan ook onmiddellijk in quarantaine.

Tien dagen lang was de kickbokser zo ziek dat hij dacht dat hij het niet zou redden. "Ik ben tien dagen echt heel ziek geweest", aldus Badr Hari. Zelfs een paar stappen zetten was zeer moeilijk. Zijn gezondheid ging met de dag achteruit, op een bepaald punt begon hij zelfs bloed op te hoesten. "Ik was zo ziek dat ik op dag vier bij mezelf ging denken: ’Heb ik het wel allemaal goed geregeld?’" Hij voelde zich zo slecht dat hij dacht dat hij corona niet zou overleven.

Ondertussen gaat het weer beter met de kickbokser. Hij is opnieuw aan het trainen om zijn Roemeense tegenstander te verslaan, maar zijn ultieme doel blijft de revanche op aartsrivaal Rico Verhoeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team