Zoeken

Badr Hari nog "steeds heel gevaarlijk en geducht"

18 december 2020 - 21:40 - Sport

©

Kickboksers en ervaringsdeskundigen Remy Bonjasky en Melvin Manhoef blikken vooruit op het gevecht van de Marokkaans-Nederlandse kampioen Badr Hari tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. Beide zijn ervan overtuigd dat Hari de wedstrijd gaat winnen.

De Surinaams-Nederlands kickbokser Melvin Manhoef is 44 jaar en nog steeds een actieve vechter bij MMA-organisatie Bellator. Hij is er zeker van dat Hari als overwinnaar uit de bus komt. "Kamp-Rico traint Ben natuurlijk", aldus Manhoef, wijzend op de samenwerking tussen Verhoeven en Adegbuyi, die samen in een sportcentrum in Rotterdam trainden. "Waarschijnlijk hebben ze gameplans gehanteerd om te winnen van Badr, maar ik denk dat die te ervaren en slim is en wint."

In het AD zegt Manhoef dat hij geen fysieke mankementen van de 36-jarige Hari verwacht. "Anders zou hij het niet doen. Ik denk dat hij ready is", aldus Manhoef, die jaren met Hari optrok in de Japanse K1. "Kijk, ik ben 44 en ook nog steeds gretig. Je traint met jonge gasten, dus ik voorzie ook voor Badr geen problemen. Het gaat om je mindset: hoe graag wil je?"

De Surinaams-Nederlands voormalig kickbokser Remy Kenneth Bonjasky, is ook 44 en heeft zelf al twee keer tegen Hari gevochten. "Hari is 36, maar nog steeds heel gevaarlijk en geducht. Hij sloeg Rico Verhoeven twee keer neer, hè, in december? Benny is niet de grootste uitvinding, dus het wordt voor hem heel lastig om Badr te verslaan, of hij moet enorm gegroeid zijn de afgelopen tijd. Ik denk dat Badr wint, op knock-out. En dat we de derde ronde niet halen," zegt hij in het AD.

Bonjasky ziet wel een verschil tussen de Badr van nu en van een tijd geleden. "Hij wordt ouder en dus langzamer. Hij is bedachtzamer, niet meer de gekke pitbull in de ring. Dat was wel zijn kracht: flink aanvallen, alles of niets. Dat zag je ook in het gevecht met Rico, die eerste keer dat hij hem neersloeg. Op zijn 25ste had hij niets meer overgelaten van hem. Nu viel die niet gelijk opnieuw aan. Ook omdat hij het vroeger wél aan kon." Bonjasky spreekt uit ervaring. "Tussen je oren ben je 25, maar je lichaam protesteert. Hoeveel supplementen of groenten je ook eet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team