Zoeken

Vijf Marokkanen in top 100 beste voetballers in de wereld

3 februari 2023 - 12:00 - Sport

©

Vijf Marokkaanse spelers hebben een plaats veroverd op de lijst van de 100 beste voetballers ter wereld in 2022.

The Guardian heeft zijn lijst met de 100 beste voetballers ter wereld gepubliceerd. De Atlas Leeuwen, auteurs van een uitzonderlijke prestatie tijdens het WK in Qatar, zijn zeer goed vertegenwoordigd op de ranking. Op de 16ᵉ positie staat Achraf Hakimi. Hij wordt beschouwd als één van de beste verdedigers ter wereld. De Marokkaanse rechtsback heeft deze positie te danken aan zijn prestaties voor de nationale ploeg en voor zijn Parijse club PSG.

Lees ook: Achraf Hakimi in top 10 snelste spelers WK

Yassine Bounou is de tweede Marokkaanse speler in de top 100. De Marokkaanse doelman bezet de 43ᵉ positie in het klassement. De goalkeeper van Sevilla was één van de grootste architecten van de prestaties van het Marokkaanse team in Qatar. De volgende op de lijst is middenvelder Sofyan Amrabat, hij staat op plaats 49.

Lees ook: Hakim Ziyech drukte stempel op Marokkanen in 2022

De andere twee Marokkanen in de top 100 van de wereld zijn Hakim Ziyech en Azzedine Ounahi. De Chelsea-speler staat op de 63ᵉ positie terwijl de kersverse speler van Marseille op de 79ᵉ plaats staat. Ounahi is door verschillende waarnemers de revelatie van het WK 2022 genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team