Zoeken

Azzedine Ounahi: "Ik ga als er een echt sportief project is"

27 december 2022 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Azzedine Ounahi, die in de belangstelling staat van verschillende Europese clubs waaronder Arsenal, Olympique Marseille, Sheffield United en Inter Milaan, zegt dat hij liever tekent waar er een echt sportief project is.

De 22-jarige Azzedine Ounahi is de ontdekking van Marokko op het WK in Qatar. Tegen Spanje in de achtste finale en tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo in de kwartfinales, schitterde hij bij de overwinningen van de Marokkaanse ploeg. Zelfs op de Spaanse coach Luis Enrique, die na het WK werd ontslagen, maakte hij indruk. "Mijn God, waar komt die vandaan?" vroeg de coach zich tijdens een persconferentie af.

Lees ook: Ook Azzedine Ounahi verandert van club

De voormalige Barça-coach had op de persconferentie na de Spaanse nederlaag tegen een Marokkaanse journalist gezegd: "Welke tegenstander op mij indruk maakte? Ik was aangenaam verrast door de nummer 8. Ik weet zijn naam niet meer, sorry". Ounahi heeft bij SCO Angers nog een contract tot juni 2026.

Verschillende clubs toonden na het WK interesse in hem. "Vandaag weten we allemaal dat er geïnteresseerde clubs zijn. Het zal een beslissing zijn die ik moet nemen, een beslissing die belangrijk zal zijn voor mijn carrière. We weten nog niet wat er gaat gebeuren. Zal ik in januari tekenen en vertrekken? Zal ik blijven en de club helpen en in de zomer vertrekken? Ik weet het nog niet. Ik wacht de komende dagen en weken af om de juiste beslissing te nemen. Ik heb elke dag contact met de voorzitter. We zullen de juiste beslissing nemen voor mijn carrière en voor de club," verklaarde Ounahi in een interview met het officieel medium van zijn huidige club.

Lees ook: Marine El Himer in koppel met Azzedine Ounahi

De Marokkaanse middenvelder geeft geen voorkeur voor een competitie. "Dat heb ik de voorzitter ook gezegd. Het sportieve project komt op de eerste plaats. Ik heb geen favoriete competitie, ik heb geen ideale bestemming, ik zie het sportieve project op de eerste plaats. Bij de club waar ik naartoe ga, moet ik me nog ontwikkelen en mijn kwaliteiten laten zien. Ik ga als er een echt sportief project is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team