Zoeken

Marokko versoepelt coronamaatregelen

22 mei 2021 - 12:20 - Marokko

©

De avondklok in Marokko is verschoven van 20:00 uur naar 23:00 uur. Sinds vrijdag geldt er nog een reisverbod van elf uur ’s avonds tot 04:30 in de ochtend.

De Marokkaanse regering heeft in een persbericht aangekondigd dat ook de sluitingstijden van winkels, restaurants en cafés worden verschoven naar 23.00 uur. Ook blijft het verbod op de samenkomst van grote groepen mensen gehandhaafd om ervoor te zorgen dat de epidemiologische situatie in Marokko stabiel blijft.

In het persbericht staat vermeld dat het besluit is genomen op basis van de informatie van het Wetenschappelijk en Technisch Comité die de ontwikkeling van de coronaviruspandemie in Marokko nauwgezet in de gaten houdt. Volgens de regering is een duurzaam herstel van de Marokkaanse economie mogelijk als de bevolking de gezondheidsregels op blijft volgen.

De Marokkaanse burgers worden door de overheid opgeroepen om te blijven volharden in het volgen van de gezondheidsvoorschriften om de winst die tot nu toe geboekt is in de strijd tegen het coronavirus te behouden en ervoor te zorgen dat Marokko zo snel mogelijk kan terugkeren naar een normale situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team