Zoeken

Autocoureur Carlos Sainz en Audi testen RS Q e-tron in Marokko

16 september 2021 - 17:40 - Sport

©

Carlos Sainz zal deze week in Marokko de RS Q e-tron uitgebreid testen. Met dit model neemt Audi in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally. Het voertuig zal echter niet deelnemen aan de Rallye du Maroc in oktober.

Drievoudig Madrileens kampioen Carlos Sainz en zijn co-piloot Lucas Cruz, zijn het winnende duo waarmee het Duitse merk Audi als eerste autofabrikant met een geëlektrificeerde aandrijflijn, de strijd aangaat tegen conventioneel aangedreven concurrenten. In de Dakar-woestijnrace van 2022 gaan ze voor de algehele overwinning.

Lees ook: Prinses neemt deel aan bekende rally in Marokko (foto’s)

Het opvallende team zal rijden met de RS Q e-tron. De elektrische terreinwagen krijgt zijn vuurdoop tijdens het evenement. De auto heeft verschillende elektromotoren en een benzinemotor om de batterijen op te laden en het chassis en de wielophanging zijn van de laatste generatie. Sainz en Cruz, die de Dakar-rally al meermaals wonnen met de merken Volkswagen, Peugeot en Mini, stellen hun ervaring deze keer ten dienste van Audi, meldt AS.

Dakar 2022 zal net als de vorige twee edities volledig in Saoedi-Arabië plaatsvinden. De race begint op 2 januari in Hail en eindigt op 14 januari in Djedda. Peterhansel, de kampioen van 2021, zal zijn titel met Audi verdedigen. Nasser Al Attiyah, die trouw is aan zijn Toyota-voertuig, blijft volgens dezelfde bron favoriet van deze editie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team