Zoeken

Aptiv creëert 3500 banen in Oujda

25 september 2021 - 10:00 - Economie

©

Aptiv, een multinationale autofabrikant die gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van auto-onderdelen, gaat 394 miljoen dirham investeren in de bouw van een fabriek voor autokabels in de stad Oujda.

Het project komt in de vrije zone voor industriële versnelling van de Technopool in Oujda, op een oppervlakte van 8 hectare. De fabriek zal 3500 directe banen scheppen en gaat over een investering van 394 miljoen dirham.

Lees ook: IFC investeert dit jaar 300 miljoen dollar in Marokko

Tijdens de ondertekening van de overeenkomst tussen de Wilaya, de Raad van de Oriental, het Regionaal Investeringscentrum van de Oriental, het bedrijf MedZ en de fabrikant Aptiv, gaven betrokken ambtenaren aan dat de toekomstige "megafabriek" voor autokabels getuigt van een groot vertrouwen van de economische actoren in de toekomst en in het potentieel van deze regio in het noordoosten van Marokko.

Volgens de gouverneur van de prefectuur Oujda-Angad, Mouad El Jamai, "zal dit project waarschijnlijk andere nationale en internationale investeerders aanmoedigen om zich in de regio te vestigen, met name in de automobielsector die een hoge toegevoegde waarde biedt". Hij benadrukte ook het verwachte effect van de toekomstige haven Nador West Med, die de aantrekkingskracht van de oostelijke regio zal verbeteren, meer investeringen zal aantrekken en de werkloosheid zal helpen bestrijden.

Lees ook: Marokko trok ondanks pandemie meer buitenlandse investeerders aan

Het begin van de bouwwerkzaamheden is gepland voor januari 2022, voor een ingebruikname in juni van datzelfde jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team