Zoeken

Door Marokko gezochte Marokkaan in Spanje gearresteerd

2 januari 2022 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft afgelopen donderdag een Marokkaan gearresteerd die al sinds 2020 door de Marokkaanse autoriteiten werd gezocht voor "illegale immigratie, organisatie en deelname aan een criminele organisatie".

Europa Press vernam van Spaanse politiebronnen dat Marokko een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen de verdachte. Hij werd bij het busstation van Almeria gearresteerd.

Lees ook: Marokkaan in Spanje gearresteerd na dood Amerikaanse vrouw

De voortvluchtige werd tijdens een routine identiteitscontrole van reizigers geïdentificeerd. Deze controles worden willekeurig uitgevoerd op het busstation.

Volgens de politie werd de man in voorlopige hechtenis genomen en zal hij door de onderzoeksrechter worden verhoord. Pas daarna zal worden besloten of hij aan Marokko zal worden uitgeleverd. Hij riskeert 20 jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Marokkaan 12 jaar cel in voor mishandeling politieagent in Spanje

Sinds het begin van het jaar werden in de provincie Almeria een twintigtal internationaal gezochte voortvluchtigen gearresteerd. Het gaat voornamelijk om verdachten die door Marokko, Roemenië, Albanië en Italië werden gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team