Zoeken

Marokko volgt moordzaak Mohamed Bouchikhi in Amsterdam van dichtbij

29 januari 2018 - 10:00 - Wereld

©

Het ministerie van Marokkanen in het buitenland laat in een verklaring weten de zaak van de op vrijdag doodgeschoten Mohamed Bouchikhi nauw te volgen in samenwerking met de ambassade en consulaat van Marokko in Den Haag en Amsterdam.

Minister Abdelkrim Benatiq heeft telefonisch contact gehad met de vader van de 17-jarige tiener. Hij sprak zijn medeleven en die van de Marokkaanse regering uit en stelde dat de Marokkaanse autoriteiten bereidt waren om hem alle mogelijke steun te leveren, met name door de aanwerving van een advocaat.

Benatiq heeft ook voorgesteld om de repatriëring van het lichaam van Mohamed Bouchikhi te betalen zodat de jongen in Marokko kan worden begraven.

Het jonge slachtoffer, bekend in zijn wijk voor zijn werk als vrijwilliger, kwam vrijdag om bij een schietpartij in een buurthuis waar hij werkte. Hij zou niet het echte doelwit zijn geweest. Twee andere mensen, waaronder het vermoedelijk echt doelwit, raakten gewond. Een van de daders zou een Surinamer bekend in het drugsmilieu zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team