Zoeken

Arrestatie Taoufik Ibrahimi, ex-CEO van Comanav

20 juni 2012 - 16:00 - Gemeenschap

©

Taoufik Ibrahimi, voormalig CEO van Comanav die de groep in 2007 had geprivatiseerd, is door de politie aangehouden. Hij wordt van verduistering verdacht door het Rekenhof, tijdens zijn ambtstermijn aan het hoofd van de Marokkaanse groep.

De ex-CEO wordt er ook van beschuldigd Comanav naar faillissement te duwen om het bedrijf later aan een zeer lage prijs te kopen.
 
Ook zou hij stakingen in Tanger en in het buitenland hebben aangemoedigd, om het maritiem verkeer te verlammen. Hij hoopte nadien via zijn bedrijf "Morocco Freeze", zich voor te doen als de "redder van de Marhaba operatie" van Marokkanen in het buitenland.

Taoufik Ibrahimi werd vrijdag aangehouden door de politie toen hij aan het joggen was langs de kust van Ain Diab te Casablanca. Verscheidene andere voormalige Comanav-verantwoordelijken, waaronder de voormalig directeur van human resources, werden ook gearresteerd.

In 2010 benoemd tot CEO van het agentschap van Tanger Med, TMSA, werd Taoufik Ibrahimi vijf maanden later ontslagen door spanningen binnen het havencomplex.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team