Zoeken

Kleinzoon Driss Basri geboren

5 juli 2012 - 20:00 - Gemeenschap

©

De familie van de overleden Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Driss Basri, heeft afgelopen zondag de geboorte gevierd van een jongetje genaamd Driss naar zijn overleden grootvader.

De vader van het kindje, Taoufik Basri, is de zoon van de machtige minister van Binnenlandse Zaken onder Hassan II, die een paar maanden na de troonsbestijging van koning Mohammed VI, was ontslagen.

Slechts enkele familieleden waren aanwezig bij het geboortefeestje van de kleinzoon van Driss Basri, waaronder de advocaat Mohamed Ziane. Geen van de oude vrienden van de machtige vizier hebben het feestje bijgewoond.

Goede vriend van prins Moulay Rachid, had Taoufik Basri een nauwe relatie met zijn vader. Hij had zijn afzetting dan ook heel slecht beleefd. Het was namelijk Taoufik die zijn vader vergezelde op 9 november 1999 bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de machtsoverdracht.

Ondanks zijn luxueus leven in Parijs, heeft Driss Basri nooit zijn geboorteplek Chaouia vergeten, dat hij in de jaren 60 had verlaten. Het is ver van zijn kinderen, Hicham, Taoufik, Khalid, Wydad en Soukaina, dat de voormalige "eerste flik" van Marokko op 27 augustus 2007 in Parijs overleed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team