Zoeken

Archeologisch team doet belangrijke ontdekking bij Volubilis

22 oktober 2022 - 22:00 - Marokko

©

Marokkaanse en Poolse archeologen onder leiding van professor Radosław Karasiewicz-Szczypiorski van de Universiteit van Warschau, hebben een Romeinse militaire toren bij Volubilis ontdekt.

De opgravingen begonnen in 2021 in het kader van een samenwerkingsakkoord tussen de Universiteit van Warschau en het Instituut voor Archeologie en Cultureel Erfgoed (INSAP) in Rabat. Dit gezamenlijk team van archeologen verricht volgens Krzysztof Karwowski, de Poolse ambassadeur in Marokko, gigantische inspanningen op de site. Ze ontdekten onder meer een observatietoren van het Romeinse leger op de archeologische site van Volubilis. Dit is een voorziening die werd aangelegd aan de zuidelijke grens van de Romeinse provincie.

Lees ook: Archeologische site vernietigd voor watermeloenkwekerij in Zagora

Door deze ontdekking worden belangrijke en nuttige aanwijzingen verkregen voor de reconstructie van de geschiedenis van Tingitanië, dat uit zeven kolonies bestond, namelijk Zilis, Babba, Banasa, Tingis, Lixus, Rusadir en Volubilis, benadrukte de ambassadeur. Hij verklaarde dat vele teams in het verleden reeds werkzaamheden hebben verricht, maar er nooit in geslaagd zijn een zo belangrijke ontdekking te doen.

Lees ook: Dirhams gevonden die 1000 jaar geleden in Marokko werden gebruikt

"De grondvesten van deze Romeinse verdedigingstoren zijn een prachtige bevestiging van het Romeinse verdedigingssysteem rond Volubilis. De ontdekking is te danken aan de uitstekende samenwerking tussen Poolse en Marokkaanse archeologen. We zijn benieuwd naar hun nieuwe ontdekkingen," zei hij.

Bladna.nl