Zoeken

Verleden van Marrakech fascineert Turks blad

17 augustus 2023 - 20:49 - Marokko

©

Daily Sabah, een pro-regerings dagblad uit Turkije gepubliceerd in het Engels, Duits, Arabisch en Russisch en eigendom van Turkuvaz Media Group, prijst in een lang artikel Marrakech, "het historische juweel van Marokko, het symbool van de islam in Noord-Afrika".

In een artikel getiteld "Marrakech: het historische juweel van Marokko, het symbool van de islam in Noord-Afrika", roemt Daily Sabah de natuurlijke schoonheid van de rode stad. De auteur gaat terug in de tijd en haalt de geschiedenis van Marokko aan. "De geschiedenis van Marokko strekt zich uit van het Romeinse Rijk tot nu. Tijdens de Romeinse tijd was Marokko een onderdeel van de Romeinse provincie Mauretania Tingitana. Destijds werd Marokko een belangrijke Romeinse kolonie waarvan nog vele overblijfselen te vinden zijn. Later kwam Marokko onder invloed van de Berbers en werd het een islamitische staat door de verspreiding van de islam", schrijft hij.

Lees ook: Marrakech bij snelst groeiende steden voor rijken in Afrika

Benadrukkend dat Marrakech bovenaan de lijst van toeristische bezienswaardigheden in Marokko staat, noemt de auteur de Ksar van Aït-Ben-Haddou een van de meest iconische bouwwerken van het land. Gelegen op 30 km van Ouarzazate, in de Ounila-vallei, ten zuiden van Télouet, de thuisbasis van de Glaoui-dynastie, was deze vallei een belangrijk doorgangspunt dat de rode stad verbond met het zuiden van de Sahara. Deze site staat op de Werelderfgoedlijst.

Volgens het artikel staat Marrakech bekend om zijn belangrijke toeristische trekpleisters zoals zijn fascinerende historische bazaars, het Bahia-paleis dat nog steeds af en toe wordt gebruikt door Koning Mohammed VI om buitenlandse regeringsvertegenwoordigers te ontvangen of om evenementen te organiseren, en het El Badi-paleis, dat ooit werd gebruikt voor recepties en was ontworpen om de rijkdom en macht van de sultan te laten zien.

Lees ook: Marrakech in top 12 beste gastronomische bestemmingen ter wereld

Andere toeristische trekpleisters in Marrakech zijn de Koutoubia-moskee, de grootste gebedsplaats van de rode stad, het beroemde Djemaa el-Fna plein, de islamitische universiteit Madrassa Ibn Yusuf en de indrukwekkende tuinen waaronder de Majorelle-tuin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team