Zoeken

Dirhams gevonden die 1000 jaar geleden in Marokko werden gebruikt

5 oktober 2021 - 19:20 - Wereld

©

Archeologen van de Archeologische Autoriteit van Sharjah hebben in Perzië oude dirham-munten ontdekt die ruim duizend jaar geleden in Marokko werden geslagen.

De Abbasid dirhams dateren uit de 10e eeuw na Christus. Ze werden ontdekt door archeologen van de Archeologische Autoriteit van Sharjah, meldt Mashable Middle East. De munten werden in een wit geglazuurde aardewerk pot met groene vlekken gevonden.

Lees ook: Oude Arabische munten vertellen iets over bloeddorstige 17e eeuwse piraat

Volgens de website werden de munten geslagen in Marokko, Perzië, Al-Rai, in de regio Khorasan, in Armenië en in Transoxiana. De islamitische munten uit de Abbasiden-dynastie dragen de iconografie van de kaliefen Abu Jaafar Al Mansour, Mohamed Al Mahdi, Haroun Al Rashid, Mohamed Al-Amin en Abu Jaafar Abdullah Al Maamoun.

De ontdekking bevestigt de vroege aanwezigheid van de Abbasiden-dynastie in de regio. Ook toont het aan dat de centrale regio van Sharjah een belangrijk commercieel centrum was.

Lees ook: Essaouira: onderzoekers ontdekken ’s werelds oudste parels

Het is niet de eerste keer dat archeologen van de Archeologische Autoriteit van Sharjah een dergelijke ontdekking doen. Afgelopen februari ontdekten ze een schat van 409 munten in Mleiha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team