Zoeken

VS renoveert Torres Al Kalaa in Al Hoceima

25 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Een samenwerking tussen het Marokkaanse ministerie van Cultuur, de vereniging GEODE en het Ambassadeursfonds voor Cultuurbehoud van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, draagt bij tot het behoud van nationale parken.

De Amerikaanse ambassade organiseerde afgelopen weekend in samenwerking met het Marokkaanse ministerie van Cultuur en de vereniging GEODE, een tweedaagse seminar in Al Hoceima. De aanwezige sprekers benadrukten het belang van het behoud van cultureel erfgoed, waaronder ook de Torres Al Kalaa, een site van een 13e-eeuws fort in het Nationale Park van Al Hoceima.

Lees ook: Wrakken uit Rif-oorlog ontdekt bij Al Hoceima

De Al Kalaa Torres bestaat uit vijf torens die oprijzen op een kustheuvel, negen meter boven de zeespiegel in het oosten van Badis. Het fort domineerde destijds de kust om deze en de zeevaart te controleren. Vorig jaar kende het Ambassadeursfonds voor Cultuurbehoud van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken 1,8 miljoen dirham toe om Marokko te helpen bij de restauratie van deze historische site, schrijft TelQuel.

Lees ook: Spanje gaat klokkentoren op rots Al Hoceima afbreken

De belangrijkste spreker tijdens het evenement was Loren Yellow Bird, een ranger bij de US National Park Service. Hij gaf culturele en historische rondleidingen op de Fort Union Trading Post National Historic Site in Noord-Dakota in de Verenigde Staten. De expert was ook cultureel adviseur voor de Academy Award-winnende film "The Revenant". Op het seminar deelde hij zijn expertise met betrekking tot de rol van cultuurbehoud bij het ondersteunen van regionale economische groei en duurzame ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team