Zoeken

PSV rondt transfer aanvaller Anwar El Ghazi af

1 september 2022 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse profvoetballer Anwar El Ghazi gaat terug naar PSV Eindhoven. De aanvaller is voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Aston Villa en is blij met zijn transfer naar PSV. El Ghazi tekent in Eindhoven voor drie jaar.

De 27-jarige El Ghazi keert na meer dan vijf jaar terug in de Eredivisie. De buitenspeler doorliep eerst de jeugdopleidingen van BVV Barendrecht, Feyenoord en Sparta, waarna hij naar Ajax ging. Hij wist door te stoten naar Oranje en werd verkocht aan OSC Lille. De zevenvoudig international deed het lang goed in Frankrijk bij Lille en daarna in Engeland bij Aston Villa, vanwaar hij naar de Premier League promoveerde en twee seizoenen geleden een productieve piek bereikte met tien goals.

Lees ook: Anwar El Ghazi voor acht miljoen van Ajax naar Lille

PSV en Aston Villa zijn het definitief eens geworden over een transfersom voor Anwar El Ghazi van rond de 2,5 miljoen euro, schrijft het AD. Hij moet het gemis van Noni Madueke opvangen, die tot aan de winterstop uit de roulatie is vanwege een enkelblessure. El Ghazi heeft woensdagochtend zijn medische keuring afgerond, waardoor de club hem nog net voor de sluiting van de transfermarkt kan inschrijven bij de KNVB.

Lees ook: El Ghazi krijgt live te horen dat hij niet naar EK gaat (video)

"Wij wilden graag een veelzijdige, ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen. Met Anwar hebben we iemand binnengehaald die zich bewezen heeft in de top van de eredivisie en in het verleden meerdere seizoenen goed presteerde in het buitenland. Anwar heeft de kwaliteiten om een man te passeren, is doelgericht en hij kan op alle drie de posities in de voorhoede spelen", aldus directeur voetbalzaken John de Jong.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team