Zoeken

Antwerpen: zware straf voor moordenaar Mohamed El Ebrahimi

31 januari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Mohamed ‘Bob’ Ebrahimi is door de Antwerpse assisenjury donderdagavond veroordeeld tot 24 jaar cel voor de moord op zijn achterneef Mohamed El Ebrahimi.

De dramatische gebeurtenis vond plaats op 16 december 2017 in het appartement van een vriend in Hof ter Lo, in de Antwerpse wijk Borgerhout. De 48-jarige Mohamed Ebrahimi en zijn verre neef Mohamed El Ebrahimi waren daar tijdelijk gehuisvest. De twee mannen hadden vaak ruzie met elkaar. Het slachtoffer had geklaagd over de drugsverslaving en het autoritaire gedrag van de dader. Toen de dader uit het huis werd gezet ontstond de dodelijke steekpartij, meldt La Dernière Heure.

De verdachte gaf zich na het incident aan bij de politie. De aanklager eiste een gevangenisstraf van 26 jaar. Mohamed ’Bob’ Ebrahmi verbleef illegaal in België, gebruikte drugs en werd eerder al veroordeeld voor drugsdelicten en diefstal. Het is de eerste keer dat hij werd berecht voor ernstige geweldsmisdrijven.

De Antwerpse assisenjury heeft woensdagavond na stemming El Ebrahimi schuldig bevonden aan moord. "De messteek werd met grote kracht op een vitale plaats toegebracht. Toen het slachtoffer op de grond lag, had de beschuldigde hem volgens de ooggetuigen nog geschopt en uitgescholden. Voor elke redelijke mens houdt dit alles een intentie tot doden in", motiveerde de jury.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team