Zoeken

België: zware straf voor Mokhtar Ammari voor moord op zijn vrouw

5 mei 2021 - 19:40 - Wereld

©

Mokhtar Ammari, een 57-jarige Marokkaan, werd schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw op 10 februari 2019 in een appartement in het Belgische Fléron en werd veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Dit is het vonnis van het Luikse Hof van Assisen na afloop van de moordzaak op maandag 3 mei. De verdachte vermoordde Fatima Khayer met 23 steekwonden.

Mokhtar Ammari betwistte de voorbedachte rade maar werd toch veroordeeld voor het Hof van Assisen van Luik. Hij betoogde dat hij en zijn vrouw, de 48-jarige Fatima Khayer, ruzie hadden één dag voor de feiten, maar verzekerde de jury dat hij haar dood niet met voorbedachten rade heeft beraamd, meldt Belga.

De rechter geloofde Ammari niet. Op basis van de doodsbedreigingen die hij herhaaldelijk tegen Fatima had geuit, heeft de rechter de verdachte schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote op 10 februari 2019 in hun appartement in Fléron. Het slachtoffer wilde van hem scheiden, maar vreesde zijn reactie.

Hulpofficier Christine Pevée eiste een gevangenisstraf van 30 jaar tegen de beklaagde. "Mokhtar Ammari pleegde een misdrijf van eigendom. Hij vond het uitgesloten dat zijn vrouw hem zou verlaten en zou blijven leven. Hij koos ervoor om van zijn scheiding een strijd op leven en dood te maken," zei ze. De advocaten van de beklaagde, Philippe Zevenne en Alexandre Wilmotte, riepen op tot clementie van de jury en de rechtbank. Volgens hen lijdt hun cliënt aan een depressieve stoornis en heeft hij een fragiele persoonlijkheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team