Zoeken

Amine Harit openhartig: van blessure tot Afrika Cup en toekomst met Marokko

2 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

In aanloop naar de Afrika Cup 2024 spreekt middenvelder Amine Harit over zijn herstel van een zware blessure, de nationale selectie, zijn doelstellingen, de favorieten voor het Afrikaans toernooi en de Marokkaanse coach Walid Regragui in een interview met RMC Sport.

Terugkerend van een lange blessure die hem zijn plek op de Wereldbeker in Qatar kostte, is Harit nu klaar om te schitteren op de Afrika Cup dat op 13 januari in Ivoorkust begint.

Lees ook: Amine Harit opnieuw geblesseerd

Harit, die zijn fysieke conditie serieus heeft genomen door te investeren in herstelapparatuur, spreekt over zijn verbeterde vermogen om meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen en zijn focus op een terugkeer in de nationale selectie van Marokko. Zijn motivatie is versterkt door het succes van het koninkrijk op het WK in Qatar, en hij is vastbesloten om geen tweede groot toernooi met de Atlas Leeuwen te missen.

Wat betreft de favorieten voor de Afrika Cup, noemt Harit Senegal, de titelverdediger, als een sterke concurrent, maar hij gelooft ook dat Marokko en Ivoorkust, als gastland, serieuze kanshebbers zijn. Hij benadrukt dat kwaliteit alleen niet genoeg is om het kampioenschap te winnen; vastberadenheid, inzet en mentaliteit zullen het verschil maken.

Harit merkt op dat de interesse in Afrikaans voetbal toeneemt, mede dankzij de opvallende prestaties tijdens Wereldbekers, niet alleen van Marokko maar ook van andere Afrikaanse teams. Hij verwacht dat de komende Afrika Cup in Ivoorkust een van de beste ooit zal worden, mede door de verbeterde infrastructuur en organisatie.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

Over de nationale ploeg noemt Harit het belang van leren uit de ervaringen op het WK en het voordeel van een Marokkaanse coach die een sterke band en begrip met het team heeft. Walid Regragui’s benadering, die even familiaal als professioneel is, heeft een hechte, harmonieuze ploeg gecreëerd, wat essentieel is voor succes in toernooien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team