Zoeken

Amina Zakhnouf bij invloedrijkste jongeren in Afrika

5 augustus 2022 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse Amina Zakhnouf staat in de lijst van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes, met de invloedrijkste Afrikanen onder de 30 jaar.

De speciale uitgave ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het tijdschrift, belicht de carrière van de jonge Marokkaanse, maar ook van haar initiatieven ten gunste van de Afrikaanse jeugd. De 26-jarige Amina Zakhnouf staat aan het hoofd van de vereniging ’Je M’engage pour l’Afrique’, die ze samen met de Togolese Ileana Santos heeft opgericht, die zelf ook op de lijst staat.

Lees ook: Vijf Marokkaanse bedrijven in Forbes-top 100

De vereniging werd 18 maanden geleden opgericht en wil tools aanreiken om na te denken over de toekomst van Afrika. Het is een nieuw soort van beleidskweekvijver, die door het tijdschrift werd geïdentificeerd. In het kader van ’Je M’engage pour l’Afrique’ zijn de beschouwingen en voorstellen gericht op het vinden van de beste betrekkingen tussen Afrika en Europa en met name op een heroverweging van de ontwikkelingshulp.

Lees ook: Vier Marokkaanse vrouwen bij machtigste in Arabische wereld

Om haar doel te bereiken heeft de vereniging ervoor gekozen beroep te doen op de Afrikaanse diaspora, om via haar visie bij te dragen aan Afrika. "We zijn blij dat onze voorstellen weerklank vinden. Het werk dat we doen heeft geen zin in een vacuüm. Het is een eer en een genoegen om er deel van uit te maken," zegt Amina Zakhnouf. "Forbes Africa zag in ons initiatief een originele visie en een echte wil om te handelen. Zij waardeerden het dat wij het lef hadden om te zeggen dat er ruimte is voor een dergelijk initiatief."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team