Zoeken

Acht Marokkanen bij de 100 Afrikaanse leiders van 2022

1 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Nasser Bourita, Walid Regragui en zes andere Marokkanen behoren volgens de ranking van het Nigeriaanse tijdschrift The New Africa, bij de 100 meest invloedrijke persoonlijkheden van het jaar 2022.

Het tijdschrift stelt de lijst samen als viering en eerbetoon aan de mannen en vrouwen die het jaar 2022 hebben gekenmerkt door blijk te geven van een "grote veerkracht in hun respectievelijke vakgebieden". Het jaar 2022 was een interessant jaar in Afrika. "We hebben de opkomst gezien van een nieuwe generatie leiders in bijna elke sector" in Afrika, schrijft het tijdschrift, dat acht Marokkanen heeft opgenomen op zijn lijst van 100 meest invloedrijke personen.

Lees ook: Achraf Hakimi in top 10 snelste spelers WK

Het gaat om minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Mohamed Methqal, ambassadeur en directeur-generaal van het Marokkaans Agentschap voor Internationale Samenwerking (AMCI), Imane Ouaadil, Moha Ou Ali Tagma en Abdelmalek Kettani, respectievelijk Marokkaanse ambassadeurs in Ghana, Nigeria en Ivoorkust.

Lees ook: Mohammed VI in top 10 meest invloedrijke moslims ter wereld

Op de lijst staat ook de bondscoach van de Atlas Leeuwen, Walid Regragui, uitgeroepen tot beste coach van het WK. De laatste twee persoonlijkheden die door het Nigeriaanse tijdschrift zijn opgespoord, zijn Ilham Kadri, algemeen directeur van de chemiegroep Solvay, en Abdelkrim Bennani, voorzitter van de vereniging Ribat Al Fath voor duurzame ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team