Zoeken

Amina plots wereldbekend nadat BTS-zanger liedje oppikt

24 maart 2023 - 09:00 - Cultuur

©

Het nummer ’Gebruiksaanwijzing’ van singer-songerwriter Amina Sahli, is een paar dagen geleden opgepikt door de leadzanger van BTS, de meest succesvolle Kpop-groep ter wereld.

BTS-leadzanger Jungkook luisterde dinsdag tijdens een live-stream naar het nummer ’Gebruiksaanwijzing’ van zangeres Amina Salhi. "Mijn telefoon ontplofte van alle berichtjes. Ik wist zelf van niks", zegt de 22-jarige zangeres uit Bunnink. Ze kan de gebeurtenissen maar amper vatten. Nederlandse fans van BTS hoorden opeens het Nederlandstalige liedje van Amina tijdens de livesteam van Jungkook. "Die hoorden totaal onverwacht hun eigen taal voorbij komen in een Koreaanse live-stream", zegt Amina in het AD.

Lees ook: Ranya Moufidi, Marokkaanse finaliste The Voice Kids Italië (video)

"Niet te bevatten. De livestream werd door 16,5 miljoen wereldwijde volgers van Jungkook bekeken. En die hebben allemaal mijn nummer gehoord. Ik ben nog even wezen spieken op Twitter en daar zie je gewoon mensen die zich afvragen wie die zangeres van dat nummer is." Ook haar eigen TikTok-filmpje over het BTS-avontuur werd inmiddels 195.000 keer bekeken.

Lees ook: Faouzia sleept twee prijzen in de wacht op All Africa Music Awards

Amina bracht haar eerste nummer als professioneel zangeres uit tijdens de coronaperiode en stond afgelopen jaar in het voorprogramma van de Utrechtse zangeres Meau. Vanaf februari stond een tour met Roxanne Hazes gepland langs Nederlandse podia. "Maar helaas ging het even helemaal mis met me. Ik kreeg enorm pijn in mijn rug en kon nauwelijks meer lopen. Ik bleek een hernia te hebben en heb alle optredens voor februari en maart moeten afzeggen. En dan, op de dag dat ik de herniatherapie heb afgesloten, gebeurt er dit. Het voelt echt als een teken. Dat er nu weer goede tijden aankomen. Zo bijzonder", aldus Sahli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team