Zoeken

Amersfoorts reisbureau onder vuur: vliegtickets naar Marokko niet geldig

31 juli 2021 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Meerdere inwoners van Amersfoort kregen op het vliegveld te horen dat hun vliegticket naar Marokko niet geldig is. Ze boekten hun reis via Belkasmi Reizen en denken gedupeerd te zijn door het reisbureau, vooral ook omdat ze lang nergens terecht konden met hun vragen.

Verschillende klanten van het Amersfoortse reisbureau Belkasmi Reizen zeggen gedupeerd te zijn. Hun reis werd om onduidelijke redenen geannuleerd en het reisbureau was gesloten. "Ik ben gewoon opgelicht", zegt één van hen. "Die dingen hebben mij veel geld gekost en dan komen we op het vliegveld en kunnen we niet vliegen. Bellen naar Belkasmi heeft geen zin, want zijn telefoon staat uit. Zijn zaak is zoals je ziet dicht. Wat moet ik nu?"

Lees ook: Royal Air Maroc gestart met vluchten vanuit Eindhoven Airport

Nour Said Belkasmi van het reisbureau Belkasmi Reizen, vond na het weekend 600 gemiste oproepen van klanten op zijn telefoon. "Ik ben vorige week dinsdag vanwege een te hoge bloeddruk meegenomen door een ambulance. Dit weekend ben ik uit het ziekenhuis ontslagen en toen hoorde ik ook alle verhalen. Verschrikkelijk en ik wil direct één ding duidelijk hebben: ik ben geen oplichter", zegt hij in het AD.

Afgelopen weken was het heel druk op het reisbureau door de Operatie Marhaba. Koning Mohammed VI heeft de nationale vliegtuigmaatschappij gevraagd om een toegankelijke prijs te vragen voor vliegtickets. De prijs van een retourvlucht kan in de zomer oplopen tot zo’n 1000 euro, maar door de actie van Royal Air Maroc lag de prijs tussen de 100 en 150 euro. "Het was een gekkenhuis. Ik heb mij daardoor écht overwerkt en kwam in het ziekenhuis terecht."

Belkasmi slaagde er eerder wel in om mensen naar Marokko te krijgen en zegt dat het nu enkel voor elf mensen fout is gegaan. "Ik boek via een tussenpersoon en daar is het misgegaan. Wat precies moet ik nog uitzoeken. Toch neem ik de schuld op mij: de mensen boeken via Belkasmi Reizen en ik moet zorgen dat alles probleemloos verloopt. Dat is in elf gevallen niet gelukt." Hij vertelt dat drie gezinnen op het vliegveld stonden toen ze het slechte nieuws kregen. "Die heb ik voor mijn ziekenhuisopname niet te pakken gekregen. Dus ja, ik snap dat zij woedend zijn en verhaal gaan halen. De overige negen heb ik gesproken en een alternatief aangeboden; of een andere reis of hun geld terug."

Lees ook: Brusselse politie gebruikt luidsprekers voor info over vliegtickets naar Marokko

Belkasmi mag wegens gezondheidsproblemen nog niet werken, maar wil wel een oplossing vinden voor zijn klanten. "Eigenlijk mag ik van de artsen niet werken, maar ik ga deze week alles oplossen. Ik word bestempeld als oplichter en dat ben ik absoluut niet. Ik run dit bedrijf al vijftien jaar en vaak gaat het goed. Nu niet en daarnaast kwam ik ook nog eens in het ziekenhuis terecht. Geloof mij: die mensen krijgen allemaal hun geld terug of ik bied een alternatief. Desnoods moet ik het in eerste instantie uit eigen zak betalen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team