Zoeken

Antwerpse reisbureaus worden platgelopen voor reizen naar Marokko

26 juni 2021 - 19:40 - Wereld

©

De rijen voor reisbureau De Trekvogel in de Carnotstraat in het Belgische Antwerpen groeien enorm aan sinds de oproep van Koning Mohammed VI om reizen naar Marokko betaalbaar te maken.

Sinds 15 juni zijn de Marokkaanse grenzen weer open voor reizigers uit het buitenland, maar de prijzen van vliegtuigtickets stegen meteen naar duizelingwekkende hoogten omwille van een grotere vraag. Bovendien zijn de grenzen met Spanje nog steeds gesloten omwille van een politiek conflict tussen de twee landen. Dat sluit de optie uit voor veel Marokkaanse gezinnen om met de auto naar Spanje reizen en vervolgens de boot te nemen naar Marokko. Koning Mohammed VI wil dat de Marokkaanse diaspora, zeker tijdens deze moeilijke corona tijd, hun families en geliefden kunnen opzoeken. De monarch verzocht bedrijven daarom de vlieg- en boottickets betaalbaar te houden. Royal Air Maroc bood meteen daarna vliegtickets aan die tussen de 100 en 150 euro kosten.

"In de zomer kost een vliegticket naar Marokko voor één persoon al gauw 500 euro", vertelt Fatih Anaz, eigenaar van reisbureau De Trekvogel aan de Gazet van Antwerpen. "Nu kunnen mensen voor dat geld met het hele gezin hun familie bezoeken. Deze drukte hebben we nog nooit meegemaakt. Ik sprak iemand die al om 4 uur ’s nachts voor onze deur zat. Hij was zo blij dat hij toch niet kon slapen, zei hij, daarom ging hij maar alvast voor de deur zitten." Het lukt momenteel niet om online tickets te bestellen, dat kan wel via het reisbureau, maar dit heeft lange wachtrijen als gevolg. "Het lastige is dat ik niet weet wanneer de goedkope tickets beschikbaar komen. Maandag waren ze er, dinsdag niet en woensdag weer wel. We zijn daarom maar begonnen met een wachtlijst voor mensen die we bellen als de promo’s beschikbaar zijn. Er staan nu 2500 mensen op."

De 30-jarige Ziane Oualid hoopt in juli zijn familie terug te zien en kwam daarom afgelopen week elke dag naar De Trekvogel om zo’n goedkoop ticket in de wacht te kunnen slepen. "Mijn ouders en de rest van mijn familie wonen daar. Ik heb ze al twee jaar niet gezien door de coronaregels dus ik ben blij met deze actie."

De Belgische overheid heeft nog steeds een negatief reisadvies voor Marokko. Mensen die toch gaan moeten over een geldig vaccinatiepaspoort of een negatieve PCR-test beschikken. Bij terugkomst moeten reizigers het Passenger Location Form invullen en in een verplichte quarantaine gaan van tien dagen, met een PCR-test op de eerste en de negende dag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team