Zoeken

Amerikanen willen volgens Marokkaanse wet berecht worden

4 januari 2023 - 23:00 - Wereld

©

De leden van de beweging "The Rise of the Moors" of "De opkomst van de Moren" in de Verenigde Staten, beweren Marokkanen te zijn en weigeren dat de Amerikaanse wet op hen wordt toegepast. Ze beroepen zich op de Marokkaanse wet om berecht te worden.

Op vrijdag 30 december verschenen twee leden van de beweging The Rise of the Moors, beschuldigd van wapenbezit en rebellie, voor de Charles County District Court in Maryland. De hoorzitting verliep niet zonder incidenten. De verdachten weigerden mee te werken en beriepen zich op immuniteit krachtens de overeenkomsten tussen Marokko en de Verenigde Staten.

Lees ook: Arrestatie leden "Moorish Nation" in VS

In 2013 claimde een van de verdachten, Lamont Butler, bekend onder zijn "Moorse" naam Lamont Maurice El, een villa ter waarde van 6 miljoen dollar. Volgens hem maakte het eigendom deel uit van een verdrag met Marokko uit 1836 en is het van hem op grond van zijn zelfbenoemde titel als "Consul-generaal" van het "Consulaire Hof van Marokko in de Republiek Maryland".

Lees ook: Amerikanen beroepen zich op Marokkaanse wet

Deze personen beweren boven de Amerikaanse wet te staan krachtens het Marokkaans-Amerikaanse verdrag van 1786. Als één van de eerste landen erkende Marokko op dat moment de Verenigde Staten als een soevereine natie. Blijkbaar weten deze mensen niet dat het bezit van vuurwapens in Marokko zeer streng wordt bestraft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team