Zoeken

Amerikanen beroepen zich op Marokkaanse wet

1 oktober 2021 - 12:40 - Wereld

©

Een aantal leden van The Rise of the Moors Movement in de Verenigde Staten, werden in juli gearresteerd op een snelweg in Massachusetts, omdat ze het verkeer urenlang hadden geblokkeerd. De leden, die zich als Marokkanen beschouwen, worden ook beschuldigd van een aantal vuurwapengerelateerde overtredingen.

Steven Perez, alias Lucha El Por Libertad, 31, uit de Bronx, New York; Aaron Lamont Johnson, alias Tarrif Sharif Bey, 29, uit Detroit, Michigan; en Aaron J. Jimenez, alias Aban El Curraugh, 27, uit de Bronx, New York, verschenen dinsdag voor het Middlesex County Superior Court in Woburn, zo meldt de Boston Herald. Twee andere leden van de beweging zullen later voorgeleid worden. Zij stellen "Moren" of "Moorse Amerikanen" te zijn, een Amerikaanse gemeenschap die beweert Marokkaanse roots te hebben. Ze behoren tot de groep "The Moorish sovereign citizen movement".

Lees ook: Gewapende mannen zwaaien met Marokkaanse vlag tijdens confrontatie met politie in VS

In de getuigenbank weigeren ze berecht te worden. "Ik ben geen Amerikaanse staatsburger," zegt Jimenez. Samen met de andere leden van de groep "The Rise of the Moors" gelooft hij dat zij onafhankelijk zijn van de federale- en staatswetten, omdat zij afstammelingen zijn van een oude soevereine Marokkaanse natie. Hun proces wordt op 7 oktober verdergezet.

In juli hield de politie verschillende groepsleden aan toen zij op reis waren door het land. De politie heeft videobeelden verkregen van de bodycams van de groepsleden. Op de video is te horen dat één van hen tegen een ander zegt: "Jij bent een sluipschutter, ga dus voorin het busje zitten". "Het zou anders verlopen als we om versterking zouden kunnen vragen," zegt de ander. Ze staan ook op beeld terwijl ze de opslag van hun busje met wapens vullen aan de kant van de Interstate 95 in Wakefield.

Bij ondervraging vertelde de leider van "Rise of the Moors" aan de politie dat zij een militie waren die van Rhode Island naar Maine reisde voor training.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team