Zoeken

Al Adl Wal Ihssane hekelt organisatie Negev-top in Marokko

26 januari 2023 - 14:00 - Wereld

©

Zowel de Nationale Actiegroep voor Palestina als de beweging Al Adl Wal Ihssane (Gerechtigheid en Liefdadigheid), die als de grootste islamistische groepering in Marokko wordt bestempeld, willen niet dat de tweede "Negev-top" in het koninkrijk plaatsvindt.

Volgens een gemeenschappelijke verklaring van de twee Marokkaanse organisaties zal "de overhaaste normalisering van de betrekkingen met Israël en de keuze van de Sahara als plaats van samenkomst, ernstige gevolgen hebben voor de nationale soevereiniteit en onafhankelijkheid van het land".

"Dit besluit is een aanslag op de territoriale integriteit van Marokko en een grote schande voor de zielen van de martelaren van het Marokkaanse volk die hun leven hebben geofferd voor de vrijheid en soevereiniteit van het land", aldus de twee organisaties.

Op 2 januari kondigde de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen aan dat Marokko in maart gastheer zal zijn voor de tweede Negev-top tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Egypte, de Verenigde Staten en Marokko. Een officiële reactie van de Marokkaanse autoriteiten op deze informatie is vooralsnog uitgebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team