Zoeken

Amerikaanse studente vertelt over moeilijke lockdown in Marokko

29 augustus 2020 - 17:00 - Wereld

©

Een Amerikaanse studente die meerdere maanden in Marokko vastzat vanwege de coronavirus pandemie, is onlangs naar huis kunnen terugkeren. Ze vertelde haar verhaal aan het blad van haar universiteit Castleton Spartan.

De studente kwam in november vorig jaar in Marokko aan met meerdere andere Amerikaanse studenten als onderdeel van een uitwisselingsprogramma.

Op 2 maart, toen een eerste coronageval in Marokko werd vastgesteld, veranderde de hele situatie. De jonge studente vertelt dat autoriteiten vanuit voertuigen de bevolking opriepen om thuis te blijven.

De lessen van de jonge studente en haar kamergenote werden geannuleerd. Ze hadden drie dagen op naar de Verenigde Staten terug te keren, wat financieel problematisch was. Toch vonden ze een vlucht aan 900 dollar.

Marokko besloot echter de grenzen en het luchtruim te sluiten, waardoor hun vlucht naar de Verenigde Staten werd geannuleerd. Ook bij de ambassade van hun land vonden de twee studenten geen hulp. "We voelden ons in de steek gelaten door ons land en onze universiteit.". Na meerdere maanden lukte het hen Marokko te verlaten via een repatriëringsvlucht naar Groot-Brittannië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team