Zoeken

Studentes van bokslessen uitgesloten wegens hoofddoek in Frankrijk

13 juni 2020 - 21:30 - Wereld

©

Meerdere studentes aan de universiteit van Lille in Frankrijk kregen vanwege hun hoofddoek geen toestemming om aan bokslessen op de universiteit deel te nemen.

De slachtoffers schreven zich in september in voor bokslessen op de universiteit. Asma (23), geschiedenisstudent, Imane (21), tweedejaars studente tandheelkunde, en meerdere andere moslima studentes die anoniem willen blijven, kregen van de docent boksen te horen dat ze niet welkom waren in zijn les.

Asma, die in het verleden al het slachtoffer was van islamofobe handelingen, nam haar gesprek met de docent op en toen hij van haar eiste dat ze haar hoofddoek zou afdoen. "Het enige probleem is jouw hoofddoek. Je doet je hoofddoek af want ik accepteer niemand met een hoofddoek. Het is een gevechtssport, een hoofddoek is niet mogelijk.", verklaarde de docent.

Het jonge slachtoffer stapte met de opname naar de directie. Verzoeningspogingen leverden niets op. De universiteit heeft excuses aangeboden aan Asma, maar weigert maatregelen te treffen tegen de docent boksen. Ook moest hij zicht niet verontschuldigen.

Volgens het hoofd van de juridische afdeling van de universiteit heeft de docent enkel de geldende regels in de internationale en universitaire federaties door elkaar gehaald. "Op universitair niveau is het dragen van een hoofddoek toegestaan, behalve tijdens competities. Maar die zijn er niet. De bemiddeling is mislukt. Er is een beoordelingsfout gemaakt, we hebben namens de universiteit onze excuses aangeboden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team