Zoeken

Amerikaanse priesters doen onderzoek naar de Islam in Marokko tijdens Ramadan

14 juli 2014 - 21:19 - Gemeenschap

©

Een groepje Amerikaanse priesters van verschillende kerken in de Verenigde Staten maken een rondreis in Marokko. Tijdens hun verblijf doen zij onderzoek naar de Islam en de manier waarop Marokkanen hun godsdienst beoefenen tijdens de Ramadan.

Volgens Akhbar Al Yaoum bezocht het groepje priesters Rabat, Fez, Marrakech en Casablanca. In deze steden zouden ze de grootste moskeeën hebben bezocht tijdens het Tarawih gebed. Zij zijn curieus naar de manier waarop Marokkanen hun religie beleven.

Ook willen de priesters de opkomst in moskeeën tijdens de vastenmaand observeren en bestuderen, met extra aandacht voor de jongere bevolking.

"Ze willen de realiteit van de Islam in Marokko, de particulariteiten van de Ramadan en het gedrag van Marokkanen tijdens deze heilige maand beter begrijpen", vertelde een bron van de Raad van Ulema in Rabat aan de krant.

Een tiental Amerikaanse priesters nemen deel aan de reis. Zij woonden vorige week een vergadering bij van de Raad van Ulema met Marokkaanse predikers, imams, religieuze toezichthouders, academici en islamgeleerden.

De geestelijken willen ook het verschil beter verstaan tussen de overtuigingen en gebruiken van salafisten en de gemiddelde Marokkaan. De religiositeit van Marokkanen blijft voor hen een grote vraagpunt.

Volgens Akhbar Al Yaoum willen ze eveneens te weten komen of de door de regering uitgevaardigde religieuze voorschriften invloed hebben op de manier waarop de Marokkaanse maatschappij met de Islam omgaat.

De Verenigde Staten doen vaak onderzoek naar de Islam en moslims in de wereld. In 2012 toonde een onderzoek van Pew Research over de toekomst van moslims in de wereld, aan dat Marokko één van de landen was waar de bevolking het minst interesse had in religie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team